Referat fra frivilliglunsj

Referat fra frivilliglunsj 28. februar 2022 

 Hanne presenterte Mathias Johansen. Han kommer fra den nystartede frivillige organisasjonen “Sellebakks venner”. Du kan finne kontaktinformasjon via Facebook LINK.  Sellebakks Venner har som målsetting å skape hygge på Sellebakk. En av grunnen til at de startet opp var fordi de har muligheten til å gjøre litt mer enn hva lokalsamfunnsutvalget i kommunen har. En av de første planene deres er oppussing av Korstua og bakgården der, og et frivillig kafétilbud. De ønsker seg engasjerte mennesker som har ideer, og veien blir til mens man går. 

Hanne snakket om Frivillighetens År 2022. Kort fortalt er Frivillighetens år forankret i regjeringens Frivillighetsmelding og alle lag, foreninger, frivilligsentraler og andre har blitt invitert til å synligjøre og aktualisere frivilligheten, øke kjennskap og annerkjennelse og få flere med. Det vil markeres fra nord til sør i både fysiske og digitale arrangementer. For oss frivillige på Fredrikstad Øst Frivilligsentral vil det være verdt å merke seg disse datoene: 

4. mai – Fagdag for frivillige ved Frivilligsentralene i Fredrikstad med foredrag og musikalsk innslag, inkludert mat, på Scandic City  kl. 14.00-18.00 

21. mai – Marked på Sellebakk ca. 10-14 

21. mai – Konsert i Kulåsparken for alle frivillige på Frivilligsentralene i Østfold på ettermiddagen. 

10. september – Vaffeldag på Stortorget. Dette foregår i samarbeid med 20 andre frivillige humanitære organisasjoner i Fredrikstad. Vi skal sette rekord i vaffelsteking og vaflene vil være gratis til alle som vil ha. 

Ca. 5. desember vil det årlige julebordet for Frivilligsentralene i Fredrikstad foregå, antagelig på Scandic City 

Vi går en spennende tid i møte med mange planer om nye aktiviteter. Vi har allerede noen frivillige som ønsker å engasjere seg i noen av disse, men vi vil veldig gjerne ha flere! Dere må gjerne være med som deltaker på de forskjellige aktivitetene også.  

Det bare å ta kontakt med oss på sentralen om du har spørsmål. 

  • Kino for ungdom en fredag i måneden 

  • Ungvoksen-gruppe mandager ettermiddager. (foreløpig er deltakerne 25-37 år) 

  • Trimgruppe i Korstua fra 9. mars 

  • Kvinnegruppe Oppstart 5. april i samarbeid med Soroptimistene. 

  • Møteplass med enkel servering hver fredag i samarbeid med Sellebakks Venner 

 

Referat ført av S. Cathrine Johansen 

2024 © Fredrikstad Øst Frivilligsentral