PC:
Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac:
Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Noen av våre aktiviteter

Prosjekt " Ung kreativ og trygg "
Fikk tilskudd fra Gjensidigstiftelsen i 2013/14
Mål for prosjektet:Tilrettelegge for at barn/unge 12-16 år kan møtes i små og litt større grupper for tiltak som bidrar til aktiv fritid ,utvikling av kreativitet og trygghet med gode voksne frivillige som aktivitets ledere. Etter planlegging og arr.i større grupper vår sommer 2013 startet to av gruppene høsten 2013. Svømmegruppe for mødre med minoritetsbakgrunn og jenter fra 12 år. Mat og prat gruppa ved Kjølberg skole med 9 gutter og 4 jenter. Har du to -tre timer i uka og gode ideèr,kunnskaper du kan dele med deg med barn /unge? Vi hører gjerne fra deg.

Selvhjelp

Angstringen i Fredrikstad har sine selvhjelpsgrupper på sentralen. Antall grupper varierer etter behov, men som regel er det tre grupper i gang.Gruppa har sine 
styremøter,informasjon/tema kvelder og sosiale samvær på sentralen. Kontakt Lene Jackson på telefon            ved spørsmål.

Folkehelse

Frivilligsentralen er en del av Østfoldhelsa og inngikk en samarbeidsavtale  i 2005. Målsettingen med samarbeid om folkehelse er å redusere den totale risikobelastningen vi utsettes for og vise at helsefremmede arbeid gir positive resultater for den enkelte og samfunnet forøvrig. Frivilligsentalen vektlegger helsefremmede aktiviteter som fremmer samspill i befolkningen og bidrar til et miljø der individets ressurser og lokale identitet styrkes, et miljø der toleranse, demokratiske holdninger og ansvarsfølelse utvikles. 

Utlån av sykler til Gla`Tråkken/ barneseter til bil og staver

Fredrikstad Øst Frivilligsentral har to sykler til utlån for frivillig som trenger dem i oppdrag. Syklene lånes også ut en måned til innvandrer kvinner som deltar på sykkelkurs i regi av sentralen og som trenger en sykkel å øve på. Max utlånstid er fire uker. 
Vi har 5 Maxsi Cossi seter til spedbarn opp til 9 kg. for utlån
Ønsker du å låne gåstaver har vi 7 par til utlån.

“Gubbæne” møtes på sentralen

“Gubbæne” ( de liker å kalle seg det), består av en gruppe godt voksne menn, de fleste pensjonister. Gubbæne bruker “storstua” på “Det hvite hus” til sine daglige treff. I dag er de 6 – 10 stk som møtes mandag og onsdag fra kl.10.30 - 12.00
De har sin egen nøkkel, de koker sin egen kaffe,har et lite tippelag sammen.Grasrotandelen gir de generøst til frivilligsentralen.De diskuterer/ løser verdensproblemer og nytt fra aviser og nærmiljø. Møteplassen er svært viktig for gubbæne, nettverket gjennom møteplassen representerer omsorg og ivaretakelse. 

“Glommatraverne”

Turgruppa går ut fra sentralen – med eller uten staver – langs Glommastien en time hver tirsdag. Dette er et lett tilgjengelig aktivitetstilbud. Sentralen har staver til utlån. Etter turen serveres suppe, brød og kake i den åpne kafeen. Fin tur for deg som vil være i aktivitet og endel av et hyggelig sosialt fellesskap. 
Oppmøte utenfor sentalen hver tirsdag kl. 11.00 .

Gla`hobbygruppa

Gruppa møtes en dag i uka med div. håndarbeid. Gruppa lager også gevinster til sommerutloddningen i forbindelse med Borgedagene. Harry Jørgensen har sitt malestudio i 2 etg. Harry arrangerer Åpent maleverksted for barn i forbindelse med julegateåpningen hvert år.  Oppmøte på sentralen torsdager kl. 11.00 .

Hørselhjelp

Hver første mandag i måneden kommer frivillige fra Hørselshemmedes Landsforbund Fredrikstad, HLF Fredrikstad, til sentralen. De er behjelpelige med å rense høreapperat, bytte batterier og utføre små reprasjoner.Tilbudet inkluderer dessuten nyttige praktiske tips, råd og veiledning om utstyr. Hørselshjelperne kan også reise på hjemmebesøk (evt institusjonsbesøk).
frivillgisentralen formidler forøvrig batterier til høreapparat i sin åpningstid (til meget hyggelig pris)noe mange benytter seg av. Dette er tilbud som er godt innarbeidet og høyt verdsatt og bidrar til å plassere sentralen i menneskers bevissthet som møtested og relasjosebygger.

Selvhjelp

Angstringen i Fredrikstad har sine selvhjelpsgrupper ved sentralen. I 2010 ble det etablert 3 nye grupper. Angstringen har hatt 20 deltagere gjennom året. Ved utgangen av året står dessuten 8 personer på venteliste. Angstringen har arrangert ett åpent informasjonsmøte på sentralen, julebord og sommerfest, og 14 personer er tatt imot til samtaler om angst.

Flerkulturelle treff

Hvorfor? Vi ønsker å lære om og av hverandres erfaringer og felles utfordringer. Tema som : barna våre, familien, lokalsamfunnet, språk, mat, håndverk og mye mer. Vi tilbyr også svømmekurs for våre deltagere. Vi møtes ca 1 gang i mnd for felles hygge og samvær.

Seniordans/trim

Frivilligsentralen bidrar fortsatt med å videreformidle informasjon om seniordansen/trimmen. De holder til på Solhøyd på Torp (onsdager), nå som et selvstendig tilbud. Damer og herrer i alderen 55 + er velkommen. Kom gjerne, og ta også med deg noen du trur ville hatt godt av å kommet ut litt og hatt det hyggelig med litt trim!